Защо ни е нужно?!


От къде да започнем?

Както знаем Google е основната търсачка, която всички ние ползваме. Благодарение на всички приложения, които Google добавя към търсенето, търсим местоположения, адреси, заведения ресторанти и т.н. Всеки се стреми да присъства в Google и да изпъкне. Това трябва да направите и Вие.

Ще изпъкнете пред всички останали резултати.

Представете си. Търсите Къща за гости в Балчик. Потърсили сте и сте решили, че искате да видите Къща за гости Мимоза в Балчик. Потърсете в търсачката на Google и ще видите този резултат. Веднага излизате в отделно каре, което Ви насочва да видите отвътре. Това каре не отвлича ли вниманието Ви от всички останали резултати, които може и да са на Ваши конкуренти, и няма ли да се позаинтересувате да видите отвътре? Мислим, че ще Ви заинтригува точно като нас и ще пропуснете всички останали резултати. Което прави къща за гости Мимоза фаворит, почти веднага.

1

Къде ще седите в Google карти.

Ако ползвате мобилно устройство (smartphone, tablet) със сигурности имате инсталирано приложението Google карти. Все повече хора го използват да търсят места по картата – къде да хапнат, къде да отседнат, къде да отидат да пият по нещо и прочие. Ще ползваме за пример отново Къща за гости Мимоза. Погледнете снимката отдолу и вижте какво се получава. Има много резултати за къщи за гости в Балчик, но вижте как изглежда Къща за гости Мимоза – дава Ви възможност да я разгледате отвътре, докато другите къщи за гости стоят просто точки на картата. Мисля, че ще се съгласите с нас, че определено изпъква пред всички останали резултати. Така може да бъде и за Вашия ресторант, бар, сладкарница, хотел, къща за гости и… каквото се сетите.

2

За какво още ще го ползвате?

Първо – Ще можете да го добавите към уеб сайта си. Ще получите и линк, който ще можете да добавите към всички Ваши профили в бизнес каталози, сайтове за хотели, за заведения и други, което също ще направи профила Ви по-пълен и атрактивен.

Google + е социалната мрежа на Google, тя е чудесна, както за хора така и за бизнеси. Все повече бизнеси имат профили в Google +, тези профили участват при търсения в търсачката на Google и действат като втори Ваш сайт, давайки информация и препращайки към основният Ви сайт. В Google + на виртуалния тур е отредено специално място и всички ще го разгледат като влязат.

Възползвайте се докато е време.

За България това все още е новост. Не много обекти са заснети. Това е бонус за тези, които ще решат да се възползват сега.

Google се стреми да дава максимално голям обем информация за всяко едно търсене. Това означава, че колкото повече информация има за обекта Ви в Google, толкова по-напред ще излиза. Определено виртуалната разходка (Street View) ще Ви даде голям тласък в това отношение. Естествено е най-много да спечелят първите, защото ще изпъкнат пред всички, които имат дупка на мястото си за виртуална разходка. Имайте предвид, че тези, които са сметнали, че е рано или няма да се възползват от това за момента, след време ще бъдат в позицията на догонващи, защото конкурантите им ще имат такъв виртуален тур, и те просто ще трябва да направят, за да не изостават повече.